Vyhledávání


Pozápasové dojmy #2 - obránce

13.09.2013 01:19

UPDATE #2. A máme tu další z pohledů na naše utkání, tentokráte od Tomáše. Užijte si počtení a na viděnou při dalším zápase.:-)

Připadá mi to jako by to bylo včera, kdy jsme se v hojném počtu sešli na druhém soutěžním utkání FCC Františka Vláčila, tentokráte proti SeaCompu. Již před zápasem nám bylo jasné, že to bude úplně odlišné utkání. To se ukázalo již na docházce, která sice byla téměř stoprocentní, ale s dochvilností byli někteří na štíru. Také se nám začala plnit pokladnička a to když si nezodpovědný Pavel zapomněl registračku. Na druhou stranu jsem se, díky jeho sebeobětování při snaze donést mi věci, mohl zapojit do utkání i já – jeden ze dvou nejlepších pravých obránců historie FCC.

Předzápasovou rozcvičku má opět na starosti náš hrající trenér, který nám poté sdělil sestavu. Ta je téměř stejná jako minulý zápas. Přesně podle hesla, že vítězná sestava se nemění. Po očku poté sledujeme rozcvičující se protihráče a označujeme si „fotbalově“ vypadající borce, kteří musí ležet na polovině hřiště. Rozhodčí pravděpodobně nevěří v naší čistou hru a přeje si vidět registrace. Všichni mají vše v pořádku až na jednoho hříšníka. V tu chvíli Pavel vytahuje svoji magickou šalinkartu, díky které mu je dovoleno naběhnout na trávník v zahajovací sestavě.

Přesně v 19:30 je písknuto do píšťalky a utkání začíná. V průběhu prvních 15 minut se začínají scházet naši věrní fanoušci a fanynky, kteří nám svoji přítomností a neochvějnou důvěrou vlévají krev do žil. První poločas se úplně nevyvíjel podle prognóz. Několik slibných útoků končí vedle zařízení nebo na nohách obránců. Přibližně v 15. minutě jsem bohužel nedůrazně přistoupil k soupeři a dovolil mu, se otočit před vápnem, čehož využil a nechytatelnou střelou úspěšně zakončil do branky. Mírně na nás sedla nervozita a ne a ne se nechat setřást. Soupeř byl lepší hlavně v osobních soubojích, kde se občas dost jiskřilo. Dokonce i náš nejklidnější hráč a hrající trenér musel na rozhodčího nepatrně zvýšit hlas.

Po půlhodině přichází poločasová přestávka, ve které jsme si všechno vyříkali, nahecovali se a pro zmatení soupeře prohodili útočícího Radka s dosavadním stoperem, mluvkou a pijanem Honzou. Tento tah, spolu s naší novou taktikou, napadat soupeřovu rozehrávku již v zárodku, začal nosit ovoce. Územní i herní převaha se začala projevovat a bylo jen otázkou času, kdy srovnáme. Přišlo mi, jako kdyby do nás vstoupil František Vláčil, tedy jeho duch… někteří hráči hráli na 110 % a nechávali na hřišti část ze sebe. Většinou sedřenou kůži z loktů, nohou a pár kapek krve.

V té euforii a kolotoči, který jsme roztočili, si nedokážu vybavit první gól. To ovšem není důležité, protože po něm jsme byli páni na hřišti a soupeře zatlačili 5 metrů před jeho branku. Bohužel ani druhý gól jsem neviděl, protože jsem se zodpovědně vydal hledat jeden z našich ztracených balonů. Třetí branku vsítil Michal, kterého bravurně ve vápně trefil z autu do hlavy Zelí. Další aut v blízkosti jejich branky znamenal opět změnu skóre. Náš nejlepší házeč autů opět projevil svoji dlouho skrývanou genialitu a bravurním pasem mě vybídl k navýšení skóre. Stav utkání 4:1 nám dovolil hrát víc uvolněně a soupeře uzamkl v křeči, ze které se již nevyhrabal. Po pár minutách si svůj gól mohl oslavit i Zelí a osud protivníků ze SeaCompu byl zpečetěn. Zbytek zápasu jsme dohráli v euforii a dá se říct, že v poklidu

Po závěrečném hvizdu a potřesení si rukou se soupeři, nadešla chvíle na již témě rituální děkovačku fanouškům, zhodnocení zápasu v kabině a po zápasový strečink, špatně fyzicky připravených spoluhráčů v hospodě. S pozváním na příští zápas, který odehrajeme tuto neděli se loučím.

Vítězství zdar a Františku Vláčilovi zvláště.
English summary: We played quite well.
Autor: Bc. Tomáš Štěpánek

P.S. by FCC František Vláčil
Veškeré pravopisné i jiné chyby jsou udělány záměrně a pouze zkoušejí čtenářův postřeh. Pokud by někdo chtěl bezchybnou verzi, může si jí za poplatek 2500,- Kč u správců objednat, nebo si ji taky může vycucat z prstu.
;-)