Vyhledávání


UPDATE #9 Reportáž z prvního jarního utkání - nehrající kapitán

04.04.2014 23:42

UPDATE #9 Reportáž z prvního jarního utkání

První jarní kolo. Šance dostat se na třetí místo v tabulce. Středa večer, teplota 15 stupňů Celsiovy stupnice, tma… Na umělohmotný pažit vybíhají černočervení souvěrci Františka Vláčila… V hledišti na obou stranách zhruba stejná – dvoučlenná - ekipa fanoušků. A já si tak říkám jestli to zvládnou, porazí desátý tým tabulky, který má polovinu bodů co FCC FV… nebo to bude další remíza se slabým soupeřem, která nás bude stát šanci na postup... Variantu ve které prohráváme si nepřipouštím.

Mno… začalo to pěkně. Na obou stranách 2 na střídání ale na hřišti jakoby černých bylo víc než bílých. Nedávali jsme jim prostor rozehrát, napadali, sbírali míče odražené stejně jako nepovedené přihrávky… protřelý vesnický divák čtvrté třídy by zahlaholil určitě něco jako že jsme je „povozili na kolotoči“. Ale vytěžit z 10 šancí z čehož polovina byla z kategorie „to by dal i Martin Fenin“ dva góly bylo trestuhodné. Pravda je, že brankář soupeře byl mrštný jako lasička na speedu i přesto, že bylo patrné, že jeho nejoblíbenějším jídlem je McBůček dvojitou porcí slaniny. Fotbalově, ale prvních patnáct minut bylo stejně pohledných jako souběžně hraná utkání Champions League.

Druhá polovina první části už tak slavná nebyla, hra se vyrovnala a tak se do kabin odcházelo za stavu 3:1. Druhá polovina začala stejně jako skončila první a soupeř nabíral dech. Na černo-červených jakoby byla znát nervozita a únava… a aby taky ne když jeden hráč byl po tréninku, druhý hrál s virózou a třetí s opicí a nejoblíbenějším nápojem při střídání byl energetický nápoj Kamikadze. A jakoby nic se skóre měnilo z 3:1 na 5:3 a přes penaltu (za ošahávání soupeře v pokutovém území) na 5:5... a to už do konce zbývaly asi tři minuty a řeknu vám… to je pocit jako když najdete v trenýrkách stádo diskobroučků – jedním slovem překvapení. Naštěstí máme v týmu srcaře co to tmelí a tak v poslední minutě nejdřív Zelí krásně vybojoval míč při napadání soupeřovy rozehrávky… 6:5 a chvíli potom náš divizní hráč Kuba uzavřel brankový účet na čísle 7 (Pavel Čapek by na mne za tuhle větu byl určitě hrdý).

Kuba 4 góly, Blonďák 1 žlutá, týmový duch v akci i nejistota větší než letošní zima v Brně. Tak by se dal shrnout první jarní zápas. Jsme třetí na druhého ztrácíme 2 body. Příště hrajeme dvojzápas - nejdřív se SeaCompem, který dokázal remizovat s Dark Reunion (druhým týme tabulky)… a následně s Fantiky s nimiž jsme již na podzim v oslabené sestavě uhráli jen remízu. Myslím, že to nebude jednoduché. Jestli ale dokážeme hrát stejně jako v první čtvrtině utkání, nehádat se s rozhodčím ani při sporných situacích a uhlídat svoje fauly tak aby se vyskytovaly pouze na polovině soupeře pak máme šanci. Já u toho nebudu, takže doufám, že někdo napíše výstižný a vtipný report, který si budu moct přečíst. Kdybych mohl radit – dostaňte na zápas s fanatiky posily, myslím že Radek by se nám/vám hodně hodil na tenhle zápas! A na závěr osvědčené fotbalové rčení: „Bůh není, fotbal je!!!“.

Nehrající kapitán a toho času divák MK